Proslava 50. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije

50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji se tradicionalno obilježava posljednjeg vikenda u svibnju i ove godine proslavit će se u skladu s važećim mjerama zbog situacije izazvane koronavirusom.

Jubilarni Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji će se proslaviti 28. i 29. svibnja u Komušini i ove godine, sukladno mjerama kriznog stožera o broju sudionika javnog okupljanja na području Republike Srpske bit će proslavljen bez organiziranog dolaska vjernika koji će program kao i prošle godine pratiti putem online platformi Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Osim djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II,. vijećnika Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, animatora i vršnjačkih edukatora Centra za mlade, sve vjernike i hodočasnike potičemo da u petak, 28. svibnja sudjeluju na sv. misi, te klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, baš kao i  subotu, 29. svibnja na Youtube kanalu Nedjelja.ba.

Program ovogodišnjeg 50. dana mladih koji se održava pod geslom Ustani. Postavljam te za svjedoka onoga što si vidio (Usp. Dj 26,16) obogatit će i online intervju u petak, 28. svibnja povodom jubilarnog susreta Dana mladih, te predstava skupine mladih (H)epiCentar čije će premijerno izvođenje biti u subotu, 29. svibnja.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već je pozvao određeni broj mladih kao predstavnike svih mladih naše Nadbiskupije, i ujedno organizatore onog dijela programa koji se odnosi na Dan mladih. Svi ostali mladi mogu pratiti susret putem internet i video prijenosa.

Ako se u vremenu do održavanja svibanjskog hodočašća Gospi Kondžilskoj i Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini eventualno promijene mjere o javnom okupljanju koje bi omogućavale dolazak većeg broja vjernika, nastojat ćemo pravovremeno informirati i prema mogućnostima organizirati proslavljanje 50. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Josip Milanović