Održan susret mladih u Gromiljaku

U subotu, 22. svibnja 2021. u Gromiljaku održan je susret mladih u župi Gromiljak u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., a koji je okupio 30 mladih iz te župe.

Mladi župe Gromiljak imali su tako priliku sudjelovati u dvije radionice u sklopu projekta Youthfluence i Koračajmo zajedno koje su vodili animatorica instruktorica Iris Vrdoljak i vršnjački edukator Željko Maksumić.

Mladi su kroz cijelodnevni program učili o sigurnosti na internetu i govoru mržnje, dvije teme koje su itekako važne za mlade osobe koje žive u digitalnom dobu koje ima kako pozitivne tako i negativne strane.

Lekcije koje su mladi naučili u sklopu radionice o govoru mržnje, imali su priliku primijeniti u sportskom dijelu programa, koji je pripremio djelatnik Centra za mlade Mario Tucaković, magistar tjelesnog odgoja i sporta.

Susret je završen zajedničkom molitvom koju je predvodila s. Jelena Jovanović, sestra Služavka malog Isusa iz Duhovnog centra „Kuća Navještenja“.

Ovim putem se zahvaljujemo s. Jeleni Jovanović i don Iliji Karlović, župniku župe Gromiljak na gostoprimstvu, te se nadamo da će se suradnja između župe Gromiljak i Centra za mlade nastaviti i u narednom periodu.

Martina Vidović