Proslava 50. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije skromno i u skladu s mjerama

50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji se tradicionalno obilježava posljednjeg vikenda u svibnju i ove godine proslavit će se u skladu s važećim mjerama zbog situacije izazvane koronavirusom.

Jubilarni Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji će se proslaviti 28. i 29. svibnja u Komušini i ove godine, sukladno mjerama kriznog stožera o broju sudionika javnog okupljanja na području Republike Srpske bit će proslavljen bez organiziranog dolaska vjernika koji će program kao i prošle godine pratiti putem online platformi Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Program proslave započinje u petak, 28. svibnja slavljenjem sv. mise u 18:00 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je slaviti Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup, a glazbeno animirati zbor Frame Tuzla.

Po završetku sv. mise u 20:15 uslijedit će emisija povodom 50. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije koja će se uživo, baš kao i sv. misa moći pratiti online na Youtube kanalu Nedjelja.ba. Tradicionalno, kao i ranijih godina program u petak bit će završen klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kojeg će predvoditi don Ivan Dragičević, a glazbeno animirati također zbor Frame Tuzla. Kao i sv. misu i intervju, i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom zbog nemogućnosti okupljanja većeg broja mladih i vjernika bit će moguće pratiti online.

U odnosu na ranije godine, program proslave jubilarnog Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započet će nešto ranije, tj. u 9 sati molitvom pred slikom Gospe Kondžilske i procesijom na brdo Kondžilo.

Za sve vjernike koji se žele ispovjediti na ovome događaju, imat će mogućnost prije molitve pred slikom Gospe, ali i odmah poslije procesije na brdu Kondžilo, nakon čega će uslijediti sv. misa koju će predslaviti mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor, a glazbeno animirati bend Novo Nebo iz Zenice.

Program ovogodišnjeg 50. dana mladih održava se pod geslom Ustani. Postavljam te za svjedoka onoga što si vidio (Usp. Dj 26,16), a organizatori još jednom podsjećaju kako zbog situacije izazvane koronavirusom neće biti organiziranog dolaska vjernika, te pozivaju sve mlade da program prate putem internet video prijenosa koji će izravno prenositi Medijski Centar Vrhbosanske nadbiskupije na Youtube kanalu Nedjelja.ba

Josip Milanović