Najava: Online javna tribina “Pravo na slobodu vjere u današnjem (demokratskom) društvu”

U utorak, 01. lipnja, s početkom u 20 sati, održat će se peta javna tribina, u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision. Tema susreta je Pravo na slobodu vjere u današnjem (demokratskom) društvu. Gosti predavači su prof. dr. Dino Abazović (Fakultet političkih nauka UNSA).  i vlč. prof. dr. Oliver Jurišić (Katolički bogoslovni fakultet UNSA). Tijekom javne tribine, predavači će najprije dati svoj osvrt na aktualnu temu, a zatim će uslijediti  prilika za mlade da se uključe u diskusiju, postave pitanja te izraze vlastito mišljenje.

Javna tribina će se održati putem Zoom aplikacije. Stoga je potrebno poslati prijavu za sudjelovanje na e -mail marija.ncm@gmail.com, najkasnije do ponedjeljka 31. svibnja, kada će svi prijavljeni dobiti pristupne podatke za sudjelovanje.

Cilj javih tribina u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision je potaknuti mlade na razvoj kritičkog mišljenja o aktualnim temama današnjice, aktivno sudjelovanje u društvenoj stvarnosti te pronalaženje zajedničkih mogućnosti za stvaranje ugodnijeg ozračja za život mladih u Bosni i Hercegovini.

M.P.