Djelatnici Centra za mlade u posjetu Novom Sadu i Beogradu

U razdoblju od 11. do 13. lipnja, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., predvođeni ravnateljem vlč. dr. Šimom Maršićem i zamjenicom ravnatelja Renatom Vrdoljak, boravili su u trodnevnom posjetu Novom Sadu i Beogradu. Cilj putovanja je bio jačanje timskog duha među djelatnicima te posjet najznačajnijim vjerskim i kulturnim objektima navedenih gradova.

Prvog dana putovanja, djelatnici su posjetili znamenitosti Novog Sada, koji predstavlja kulturno i administrativno središte pokrajine Vojvodine. Posjet je zatim nastavljen povijesno značajnom gradu Petrovaradinu gdje je najveću pozornost izazvala Petrovaradinska tvrđava, poznata i kao Gibraltar na Dunavu.

Subotnje jutro bilo je rezervirano za susret s beogradskim nadbiskupom metropolitom Stanislavom Hočevarom, koji je djelatnicima predstavio povijesni razvoj ovog dijela Srbije, upoznao ih sa životom tamošnjih katolika te progovorio o važnosti ekumenizma i međureligijskog dijaloga u Beogradu. Također su djelatnici imali priliku razgovarati s Nadbiskupom o novom pastoralnom centru za mlade koji bi uskoro trebao biti izgrađen.

U nastavku dana uslijedila je prilika za upoznavanje kulturnih znamenitosti prijestolnice Srbije te posjet Kalemegdanu – najvećem parku u Beogradu, na kojemu se nalazi poznata tvrđava na ušću Save u Dunav. U poslijepodnevnim satima djelatnici su sudjelovali u teambuilding programu u prirodi, na obali rijeke Save.

Trodnevni posjet okrunjen je slavljem sv. mise u franjevačkom samostanu Sv. Ante Padovanskog u Beogradu, kada se proslavljao i blagdan zaštitnika. Misno slavlje predvodio je nadbiskup Hočevar, u koncelebraciji gvardijana fra Benedikta Vujice, župnika fra Ilije Alandžaka, vlč. Šime Maršića te još nekoliko svećenika.

M. P.