ZAPOČEO TREĆI INTERETNIČKI KAMP “GRADIMO MOSTOVE”

U nedjelju, 26. srpnja 2021. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., započeo je Treći interetnički kamp, po geslom “Gradimo mostove”, u okviru projekta Koračajmo zajedno. Cilj kampa je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti da otkrivaju potencijale vlastite zemlje kroz međusobno upoznavanje te upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva Bosne i Hercegovine, kako bi zajedno bili nositelji promjena te doprinijeli izgradnji kulture mira i suživota.

Kamp je okupio srednjoškolce cijele Bosne i Hercegovine: iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Travnika, Zenice, Rogatice i Jajca.

Prva večer kampa iskorištena je za upoznavanje sudionika s radom Centra za mlade Ivan Pavao II., ciljevima projekta Koračajmo zajedno, predstavljanje tima vršnjačkih edukatora te upoznavanje sudionika u velikim i malim skupinama.

U danima koji slijede, sudionike očekuje zanimljiv program, ispunjen brojnim tematskim radionicama, zabavnim i sportsko – rekreativnim aktivnostima, te izletima u okolici Sarajeva