Otvoren poziv za prijave za 14. ljetni kamp mira „Friedensgrund BiH“

Ovogodišnji ljetni kamp mira za mlade pod nazivom „Friedensgrund BiH“ organizira se već četrnaesti put zaredom. Ove godine održat će se u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu (Otoka – Gatačka 18), u razdoblju od 18. do 24. srpnja/jula.

Kamp „Friedensgrund BiH“ ima za cilj pružiti priliku mladim katolicima i pravoslavcima da se susretnu i dožive ljetovanje na drugačiji način – kroz spoj zabave, molitve, učenja i timskog rada.

Kroz sedmodnevni program kampa, mladi imaju priliku, pod vodstvom koordinatora i vršnjačkih edukatora projekta za mlade „Koračajmo zajedno“, učiti o važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, otkrivati osobne i kolektivne vrijednosti, ali i razvijati svoje radne navike, talente i sposobnosti.

Program kampa Friedensgrund BiH uključuje:

-Molitve u duhu Taize-a kojima započinje i završava dan

– Radionice koje imaju za cilj pomoći mladima rasti u kršćanskim vrijednostima te prihvaćanju drugog i drugačijeg

-Volonterske akcije koje imaju cilj potaknuti razvijanje radnih navika i odgovornost prema lokalnoj zajednici

-Radionice koje potiču razvoj kreativnosti, kritičkog mišljenja i timskog rada

-Sportsko – rekreativni i zabavni program

-Posjet sakralnim objektima u Sarajevu i izleti u okolici Sarajeva.

Prijave su otvorene do 12. srpnja 2021. godine, a mogu sudjelovati svi mladi uzrasta od 15 do 20 godina. Prijavni obrazac možete ispuniti ovdje.

Organizator snosi troškove prijevoza sudionika, troškove organizacije izleta, smještaj i obroke za sve dane trajanja kampa i osiguranje. Participacija za sudjelovanje iznosi 70 KM po osobi.

Više informacija također možete dobiti putem e-maila: ncm.koracajmozajedno@gmail.com i na broj telefona: 033/766-226, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Kontakt osobe: Nadežda Mojsilović i Marija Puljić.