Škola volonterizma: Ministrantske igre u Domaljevcu

Na veliku radost mnogobrojne djece, u subotu 19. lipnja 2021. realizirane su  Ministrantske igre u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II. kroz projekt Škola volonterizma. Program su animirali mladi framaši koji su završili specijalizaciju škole za animatore pri NCM-u prethodnih godina zajedno sa s. Anom Oršolić.

Susret je započeo pjesmom i molitvom koju je predvodio župski vikar fra Marinko Živković, u crkvi sv. Ane, potom su voditelji na platou crkve animirali nekoliko pjesama uz ples i pokrete. Raspoređeni u četiri ekipe, sudionici su započeli dugo očekivano druženje i zabavu.

Kroz 10 različitih igara iskušali su svoje zajedništvo, spretnost, snalažljivost i izdržljivost. U igrama su sudjelovali svi članovi timova, od predškolaca do devetaša, pomažući jedni drugima i bodreći one najmlađe i slabije. Vrijeme je idealno poslužilo tako su se mogle neke igre izvesti vani na travnjaku župskog dvorišta, a pojedine u vjeronaučnoj dvorani.

„Kroz Kviz smo provjerili poznavanje vjeronaučne građe, ne znam da li su pitanja bila prelaka ili djeca puno toga znaju, sve ekipe su preko 90 % dale točne odgovore, na oduševljenje svih. Vrhunac je bila igra „Gori kuća“ u kojoj su se uz vrisku i puno smijeha dobrano ispolijevali i tako ublažili vrelinu dana.“- kazali su organizatori Ministrantskih igara uz zahvalu Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. za sredstva kojim su osigurali potrebne rekvizite, osigurali piće i topli obrok za sve sudionike.

Na nedjeljnoj đačkoj Misi, koja je bila zahvalnica na kraju nastavne godine, zahvalili su Bogu za sve milosti kojima sve nas izobilno dariva, zahvalili su jedni za druge, za sve one koji su uložili ljubav i trud u odgoj i obrazovanje djece i molili za naše dobročinitelje, da mudro živimo dane odmora i da s Bogom idemo na praznike. 

Podsjećanja radi, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. su suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije i ove godine u sklopu projekta Škola volonterizma podržao je nekoliko volonterskih i/ ili medijskih akcija koje će se u narednom razdoblju realizirati na području Vrhbosanske nadbiskupije. 

Frama Domaljevac