Škola volonterizma: Zagrli srcem i djelima

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kroz dugogodišnji projekt Škola volonterizma, kojeg Centar za mlade Ivan Pavao II. uspješno realizira s Medijskim Centrom Vrhbosanske nadbiskupije uspješno su realizirali akciju Zagrli srcem i djelima.

Ova akcija, jedna je u nizu mnogobrojnih akcija koje je Hrvatska Udruga mladih realizirala na području općine Vitez a koja je imala za cilj vratiti vjeru u dobro, vjeru u čovjeka te pružiti pomoć onim najpotrebitijim.

Tako je u utorak, 29. lipnja, Mateo Marić predsjednik Udruge zajedno s Ana-Marijom Omazić, članicom Udruge posjetio nekoliko socijalno ugroženih obitelji te im uručili pakete s hranom, higijenskim preparatima, ali i vrijeme proveli u razgovoru.

Na ovaj način još jednom pokazali su im kako unatoč teškom i izazovnome vremenu, svatko od nas može pronaći način kako da prigrli srce onih najpotrebitijih, marginaliziranih i sl.

„Problem u našoj društvenoj zajednici je taj što mladi imaju sve manje osjećaja za one koji su u potrebi. Kroz ovu akciju mlade želimo potaknuti na volonterski angažman i volontersko djelovanje. Ovom akcijom želimo pokazati osobama koje su usamljene i slabijeg socijalnog stanja da postoje mladi koji će se brinuti za njih i odagnati im jedan teret s leđa, saslušati ih i biti im podrška. “- kazao je Mateo Marić, predsjednik Udruge koji će i narednih dana s članovima posjetiti starije, bolesne, nemoćne, usamljene te im uručiti simbolične donacije zahvaljujući se Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. na podršci i na prepoznavanju našega projekta kao prioritetnim u ovom teškom vremenu.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine, kroz projekt Škola volonterizma podržao je nekoliko volonterskih i/ili medijskih projekata koji će se realizirati do kraja rujna.