Završen Interetnički kamp “Gradimo mostove”

U petak 02. srpnja, završen je Interetnički kamp Gradimo mostove, koji se od 27. lipnja održavao u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Kamp je okupio sudionike iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, koji su kroz šestodnevni program imali priliku upoznavati bogatstvo različitosti svoje zemlje.

Prethodnog dana, u jutarnjim satima skupina mladih katolika sudjelovala je na misnom slavlju u kapelici Nadbiskupijskog centra, koju je predvodio vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije. Potom se cijela skupina sudionika uputila u Porodično savjetovalište Kantona Sarajevo, gdje su sudjelovali na radionici Stres kod mladih, koju je predvodila psihologinja Aldijana Zagorac, djelatnica ove Ustanove. Kroz nekoliko interaktivnih radionica, mladi su imali priliku saznati koji su uzroci i posljedice stresa kod mladih, načini reagiranja u stresnim situacijama, uočiti razliku između stresa, anksioznosti i depresije te prepoznati granice između samopomoći i vremena za traženje stručne pomoći i podrške.

Preostali dio dana bio je posvećen boravku u prirodi, na planini Trebević, kada su sudjelovali i u sportsko – rekreativnim aktivnostima pod vodstvom Marija Tucakovića, djelatnika Centra za mlade.  Pretposljednje večer kampa obilježena je zabavnim programom s osvrtom na prethodno doživljene trenutke, koju su sudionici samostalno priredili.

Nadamo se da će mladima i ovaj kamp, treći po redu, biti dodatna motivacija da koriste svoje vještine i talente te se ne boje uvijek iznova rasti u poštovanju i prihvaćanju različitosti kao bogatstva u Bosni i Hercegovini.