YouthFluence: Drugi dan kampa ispunjen smijehom

Nakon uspješnog prvog dana kampa koji se održava u sklopu projekta YouthFluence- uključi se, služi i prati!, drugi dan kampa, u ponedjeljak, 5. srpnja započeo je sv. misom koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Drugi dan kampa koji se održava pod sloganom No Stress for happiness nastavljen je radionicom o govoru mržnje na društvenim mrežama koju su vodili vršnjački edukatori projekta Koračajmo zajedno, Anastasija Vuletić i Željko Maksimović. Tijekom radionice, sudionici iz Sarajeva, Kiseljaka, Lug Brankovića, Domaljevca, Grebnica, Zenice i Mostara imali su priliku podijeliti svoja iskustva o govoru mržnje, te načinu prevencije istog. Program drugog dana kampa nastavljen je radom u malim skupinama gdje su sudionici imali zadatak kroz scenski prikaz predstaviti najčešće situacije s kojima se mladi susreću.

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za upoznavanje glavnog grada BiH, a kako bi upoznavanje bilo što zanimljivije i zabavnije, sudionici su kroz zagonetke morali otkriti lokaciju i stići prvi do nje, kako bi svojoj skupini donijeli pobjedu. Timski rad, kreativnost, snalažljivost ali i brzina bili su ključni u rješavanju zagonetki u kojima se krio Eiffelov most na Skenderiji, Saborna crkva, Inat kuća, Festina Lente most i dr. Nakon vrlo interaktivnog upoznavanja Sarajeva, sudionici kampa, učenici osnovnih i srednjih škola, te ministranti koji su sudjelovali na formacijama u sklopu projekta YouthFluence na kraju dana imali zadatak kroz crteže predstaviti najzanimljivije lokacije koje su posjetili, ali i jedni s drugima podijeliti iskustva upoznavanja s gradom.

Drugi dan završen je molitvom gdje su sudionici u kapelici sv. Ivana Pavla II. razmišljali o otvorenosti u životu koja ima svoju cijenu i ne nailazi kod ljudi na prihvaćanje. Biti otvoren Bogu i Duhu svetome, dopustiti u životu da Bog ima svoje mjesto i da te oblikuje, nije baš jednostavno. Ipak bez obzira na sve izazove koje život donosi, svatko od nas treba dopustiti da nas Bog oblikuje, da nas mijenja po savjetima roditeljima i pravih prijatelja.

Podsjećanja radi, kamp u sklopu projekta YouthFluence, koji se održava u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. okupio je 30 ministranata, te učenika osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali na formacijskim susretima, kao i na radionicama u sklopu projekta. Mladi na ljetnoj avanturi tijekom trajanja kampa nemaju pristup mobitelima, niti internetu, a kroz program kampa sudjeluju na zabavnim, edukativnim, kreativnim, duhovnim radionicama koje vode animatori uz koordinaciju djelatnika Centra za mlade.