YouthFluence: Gluma i sport obilježili treći dan kampa

Kao i prethodnih dana, treći dan kampa koji se održava u sklopu projekta YouthFluence- uključi se, služi i prati! započeo je jutarnjom sv. misom koju je predvodio vlč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije.

Po završetku sv. mise sudionici ljetnog kampa, ministranti koji su ranije sudjelovali na formacijskim susretima, te učenici osnovnih i srednjih škola koji su također sudjelovali na radionicama u sklopu projekta, sudjelovali su na kreativnom zadatku. Uz pomoć Ismire Mašić, studentice Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, podijeljeni u male skupine, pripremali su emisije koje će u narednom razdoblju biti objavljene na Youtube kanalu skupine (H)epiCentar. Svoj glumački talent, ali i spremnost na izazove imali su priliku pokazati pripremajući scenarije o ljubavi, prijateljstvu, preživljavanju Covid izazova, supertalentu i slično.

Poslijepodnevni dio programa bio je rezerviran za sportski dio programa koji je pripremio i vodio djelatnik Centra za mlade Ivan Pavao II., Mario Tucaković. Igrajući nogomet, odbojku ali i druge sportske discipline, sudionici su još jednom pokazali svoj timski rad, natjecateljski duh ali i shvatili važnost sporta kao jedne vrste prevencije ovisnosti kod mladih, o čemu mladi razgovaraju tijekom trajanja kampa.

Prije večernje molitve s kojom sudionici završavaju svaki dan na kampu, mladi iz Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Domaljevca, Grebnica, Lug Brankovića, Mostara sudjelovali su na i Olimpijskim igrama na kojima su uz smijeh i radost svojim skupinama osigurali nove bodove i priliku za konačnu pobjedu.

U kapelici sv. Ivana Pavla II. u večernjoj molitvi sudionici su razmišljali o tome kako će svatko od nas kroz život i ono što život donosi doživjeti bezbroj situacija u kojima ćemo biti nemoćni, u kojima nećemo moći dati odgovor niti vidjeti rješenja. I baš tada, svatko od nas treba znati da je On naš život sačuvao od sadašnjeg trenutku, da je baš On pomogao nam nositi križ kroz životne probleme i uvijek bio naš oslonac, naša nada, zaštita i putokaz.