Četvrti dan kampa YouthFluence: Meet up susret i rekreacija sudionika

U srijedu, 07. srpnja završio je predzadnji dan kampa koji se održava u sklopu projekta YouthFluence –  Uključi se, služi i prati! pod sloganom „No stress for happiness“.

Četvrti dan započeo je sv. misom koju je predvodio vlč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon slavljena sv. mise i zajedničkog doručka uslijedila je radionica, u kojoj su sudionici imali zadatak osmisliti inovativne proizvode te ih predstaviti na Sajmu kreativnosti i inovacije. Još jednom su ministranti, koji su prošli formacijske susrete te učenici osnovnih i srednjih škola koji su također sudjelovali u radionicama u sklopu projekta YouthFluence, pokazali svoju kreativnost i maštovitost, a uz to i spremnost da djeluju kao tim i samim time jačaju i timski duh.

Nakon kreativne radionice, uslijedio je Meet up susret u sklopu kojeg su sudionici imali priliku upoznati bosanskohercegovačku youtuberku i blogeru, Hudu Ali.

Prije samog obraćanja i razgovara sa mladima, sudionici su ugostili Hudu na Sajmu kreativnosti i inovacija, a ona ih je nakon prezentacija proizvoda potaknula da i dalje razvijaju svoju kreativnost i slijede svoje snove, jer je to jedina garancija uspjeha.

Huda, koju samo na Instagramu prati više od 80 tisuća ljudi, se u svom obraćanju dotaknula i mnogih tema poput samopouzdanja, ostvarivanja želja i snova, te govora mržnje na društvenim mrežama. Nakon predstavljanja njenog životnog i karijernog toka, Huda je također otkrila nekoliko trikova kako biti primijećen na društvenim mrežama, ali istodobno ne izgubiti sebe i svoju osobnost kroz sve zamke koje sve kriju u društvenim mrežama.

Poslijepodnevni dio dana bio je rezerviran za izlet u prirodi, te su se tako sudionici zajedno sa organizatorima i voditeljima kampa uputili na izletište Brus, koje se nalazi u neposrednoj blizini Sarajeva. Sudionici kampa su uz roštilj, rekreacijske i zabavne sadržaje imali priliku uživati u prirodnom okruženju Trebevića.

Poslije izleta na Trebević, u večernjem dijelu programa, organizirana je tradicionalna logorska vatra. Mladi su uz druženje, gitaru i pjevanje uživali u svim čarima kampa, a dan su završili zajedničkom večernjom molitvom i zahvalom za kvalitetno proveden dan.