Započeo 14. ljetni kamp mira Friedengrund BiH

U nedjelju 18. srpnja u poslijepodnevnim satima, još jedan ljetni kamp mira Friedensgrund BiH započeo je u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II..

Kao i prethodnih godina, kamp Friedensgrund je okupio mlade katolike i pravoslavce iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Domaljevca, Gromiljaka, Vogošće, Zenice, Žepča, Travnika i Rogatice.

Program je započeo nakon večere, a sve mlade na početku je pozdravio i poželio dobrodošlicu ravnatelj Centra vlč. Šimo Maršić, te je govorio o počecima Fridensgrunda i mladima približio gdje se sve ovaj ljetni kamp mira održavao u poslednjih četrnaest godina.

Potom se predstavio tim edukatora koji će voditi cijeli program, a koordinatorica Nadežda Mojsilović je mladima predstavila projekt Koračajmo zajedno kao i program ovogodišnjeg kampa, te svakako i zajednicu Taize i molitve u duhu Taize-a. Nakon uvodnog dijela, mladi su se upoznali međusobno, te su podjeljeni u skupine osmislili naziv i zastavu svoje skupine te se predstavili ostalim suduionicima. Program je završen molitvom u duhu Taize-a. 

Kamp Friedensgrund BiH će se održati u razdoblju od 18. do 24. srpnja, a ima za cilj doprinijeti upoznavanju i nadilaženju predrasuda između mladih različitih vjerskih pripadnosti, pravoslavaca i katolika, kako bi gradili međusobno povjerenje i zajedničku budućnost.