Drugi dan kampa Friedensgrund u duhu timskog rada

U utorak 19. srpnja, nastavljen je program kampa Friedensgrund. Već od jutarnjih sati mladi su započeli sa zanimljivim programom koji se nastavio do večernjih sati.

Nakon jutarnje molitve u duhu Taize-a, sudionici kampa Friedensgrund, podjeljeni u skupine, imali su zadatak predstaviti sličnosti i razlike u običajima kod  pravoslavnih i katoličkih vjernika u Bosni i Hercegovini (običaje i smisao Božića, Uskrsa, krsne slave, patrona župe i krštenja). Osim prezentiranja, mladi su razgovarali o različitim običajima koje imaju u svojim obiteljima te su uvidjeli mnogo sličnosti i kod drugih sudionika.

U poslijepodnevnim satima timski rad u skupinama se nastavio te su mladi kroz radionicu „Putujemo po svijetu“ predstavili jedni drugima bogatstva i kulture različitih zemalja, te saznali nešto novo i o drugim kulturama i religijama koje postoje na drugim kontinentima.

Osim timskog rada, kroz ples i pjesmu sudionici kampa su pokazali svoje talente te su učili različite animatorske plesove, kao i duhovne pjesme koje mogu pjevati i slušati tijekom molitvi.

Na kraju dana mladi su razmjenile dojmove o cijelom danu, a potom je program završen večernjom molitvom.