Friedensgrund BiH: Posjet vjerskim objektima u Sarajevu

Četvrti dan na kampu Friedensgrund bio je ispunjen raznovrsnim programom, a dan je započeo  molitvom u duhu Taize-a, te su se nakon doručka mladi uputili u centar grada, kako bi posjetili vjerske objekte

Sudionici kampa prvo su posjetili Gazi Husrev-begovu džamiju, gdje su imali priliku slušati o povijesti gradnje džamije koja je jedno od najljepših djela islamske arhitekture u Bosni i Hercegovini. Šetnja gradom uslijedila je kroz stari dio Sarajeva, Baščaršijom, a potom su mladi stigli do Katerale Presvetog Srca Isusova. Nekoliko metara dalje, posjetili su Sabornu crkvu Rođenja Presvete Bogorodice. U svim objektima, mladi su čuli mnogo zanimljivosti te uživali u ljepotama ovih objekata koji su od kulturnog i vjerskog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

U poslijepodnevnim satima, svi sudionici kampa posjetili su Vrelo Bosne, gdje su proveli ostatak dana.

Po povratku u Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, uslijedila je kreativna radionica, kada su sudionici imali zadatak osmisliti tekst za himnu kampa koju će predstaviti na kraju programa.

Večernji program je obilježio razgovor s vlč. Šimom Maršićem, kada su mladi imali priliku postaviti pitanja o vjeri i pozivu svećenika. Po završetku razgovora, svi mladi su sudjelovali u molitvi u duhu Taize-a.