Održana duhovna obnova za ministrante u Kornici

U sklopu projekta YouthFluence – Uključi se, služi i prati! od 21. do 22. srpnja održana je duhovna obnova za ministrante u prostorijama Regionalnog ureda Centra za mlade Ivan Pavao II u Kornici.

Duhovna obnova okupila je 15 ministranata iz Domaljevca, Odžaka, Novog Sela i Gornje Dubice, a vodili su je vlč. Stipica Lešić, te animator instruktor Matej Dužnović.

Prvi dan programa započeo je radionicom o ulozi ministranta, a mladi su mogli i promišljati o svojem životu kroz radionicu pisanja pisma Bogu. Pisma su simbolično predali na oltar tijekom slavljenja svete mise, te su na taj način svoje želje i snove, ali i poteškoće s kojima se suočavaju kroz odrastanje, mogli prinijeti Bogu i moliti na tu nakanu.

Prvi dan duhovne obnove završen je šetnjom prirodom u sklopu koje su mladi zajedno molili radosna otajstva krunice.Drugi dan duhovne obnove je započeo jutarnjom molitvom i tjelovježbom, a nakon doručka uslijedila je interaktivna radionica u kojoj su mladi podijeljeni u grupe predstaviti vrijednosti koje su temelji Crkve. Zaključak radionice bio je da su i ministranti važan element i bitan stup Katoličke Crkve, te da su kroz ministrantsku službu pozvani da služe zajednici a najbitnije Bogu. 

Dvodnevna duhovna obnova završena je zajedničkim slavljem svete mise i evaluacijom.