Završen 14. ljetni kamp mira Friedensgrund BiH

U subotu 24. srpnja, završen je 14. ljetni kamp mira Friedensgrund BiH, koji je održan u Sarajevu, te koji je okupio trideset mladih iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Kamp je trajao sedam dana, a imao je za cilj doprinijeti upoznavanju i nadilaženju predrasuda između mladih različitih vjerskih pripadnosti, pravoslavaca i katolika, kako bi gradili međusobno povjerenje i zajedničku budućnost.

Posljednji dan kampa u petak 23. srpnja, za sve sudionike je bio poseban, jer su se pripremali za završno veče, kada su trebali predstaviti svoje talente i na zanimljiv i kreativan način, prikazati sve što su doživjeli kroz kamp. Osim toga, kroz radionicu Origami su pravili poklone za sve sudionike.

Program je započeo u večernjim satima, a na početku programa sve prisutne su pozdravili i poželjeli dobrodošlicu gostima, koordinatorica kampa Nadežda Mojsilović i ravnatelj Centra vlč. Šimo Maršić. Nakon prezentacije edukatora,  sudionici su  predstavili doživljaje sa kampa, kao i himnu, na zadovoljstvo svih prisutnih, roditelja i prijatelja od sudionika.

Subota 24. srpnja je započela sa molitvom u duhu Taize-a, a nakon doručka, sudionici su u zajedničkom krugu podjelili svoja iskustva sa kampa i poželjeli da se ponovo sretnu sljedeće godine.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje vršnjačkim edukatorima Anastasiji Vuletić, Igoru StanišićuŽeljku MaksimovićuGabrieli Šunjić, Anji Kajić i Andrei Filipović, koji su nesebično dijelili svoje znanje i iskustvo s novom generacijom mladih kampa Friedensgrund BiH te ih svojim primjerom potaknuli da se uvijek trude biti bolji ljudi i da oni jednog dana budu pokretači promjena u svojim zajednicama.