Ljetni susreti u Balegovcu, Domaljevcu i Jelahu

U razdoblju od 28. do 29. srpnja 2021. godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II organizirao je ljetne susrete u Novom Selu-Balegovcu, Domaljevcu te Jelahu. Ljetni susreti su jedna od aktivnosti koju Centar za mlade realizira u suradnji sa župama u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te uz podršku animatora i vršnjačkih edukatora.

U srijedu, 28. srpnja prvi susret je održan u Župi svetog Petra i Pavla u Novom Selu – Balegovcu, gdje su animatori Gorana Ivić, Tadijan Andačić i Ivan Popović uz podršku Antonija Topalovića, djelatnika Centra za mlade, organizirali cjelodnevni susret. Na samom početku susret je započeo zajedničkom molitvom i pjesmom, nakon čega su uslijedile radionice. Animatori su pripremili sadržaj prilagođen uzrastu sudionika, tako da su mlađi sudionici imali priliku kreativno izraziti svoje želje i osjećaje, dok su mladi razmišljali o svom mjestu unutar Crkve i društva. Nakon zajedničkog ručka, sudionici su se okušali u zabavnim igrama i plesu. Susret je završen zajedničkom evaluacijom te župnikovim razgovorom sa sudionicima.

Drugog dana, 29. srpnja, održani su susreti u Župi svete Ane u Domaljevcu te Župi sv. Ivana Krstitelja u Jelahu. U Domaljevcu je održan poludnevni susret gdje su pored animatora iz Sarajeva, sudjelovali i mjesni animatori, svršeni polaznici Škole animatora „Mladi za mlade“. Susret se sastojao iz dva segmenta, radionica i razgovora sa sudionicima te zabavnog programa. Zabavni program koji su animatori pripremili sadržavao je šest različitih igrica, a sudionici su imali priliku iskušati se u taktičkim i vodenim igricama, što je dakako doprinijelo atmosferi na susretu.

Treći susret je održan u četvratk 29. srpnja u Župi Svetog Ivana Krstitelja u Jelahu. Druženje sa djecom i mladima je počelo u jutarnjim satima, kada su se mladima predstavili animatorica Lana Todosijević i edukatorica Anastasija Vuletić, te djelatnica Centra za mlade Nadežda Mojsilović. Nakon upoznavanja sa sudionicima, uslijedile su natjecateljske sportske igre, a potom  kreativna radionica timskog rada. Ostatak susreta mladi su plesali animatorske plesove, a druženje se završilo sa zajedničkim ručkom i druženjem sa župljanima. Ovim putem NCM „Ivan Pavao II“ se zahvaljuje vijećnici Antoniji Martinović,  animatorima Josipi Bodulica i Josipu Bodulica kao i župniku vlč. Iliji Marinoviću, na gostoprimstvu i pomoći oko organizacije susreta.