Socijalne akcije obilježile ovogodišnji go4peace kamp

Usljed pandemije uzrokovane virusom Covid-19 ovogodišnji međunarodni mirovni kamp go4peace održava se bez zajedničkog okupljanja sudionika iz različitih zemalja.

Iako je kamp i ove godine u digitalnom formatu, organizatori kampa pod vodstvom svećenika Meinolfa Wackera  (biskupija Paderborn) odlučili su ove godine pozvati mlade da u svojim zajednicama organiziraju socijalne akcije tijekom trajanja kampa.

U kampu sudjeluju mladi iz 11 europskih zemalja, među kojima su: Albanija, Bugarska, Češka, Njemačka, Italija, Kosovo, Norveška, Austrija, Poljska, Ukrajina i Bosna i Hercegovina, a zajedničke točke su jutarnji impuls preko platforme Zoom, te večernji razgovor u kojem sudionici mogu podijeliti svoja iskustva koja su imali tijekom dana.

Socijalne akcije organizirali su sudionici iz mnogih zemalja te su tako sudionici iz Njemačke prikupljali novac za obitelj koja je izgubila kuću u poplavama koje su zadesile Njemačku proteklih tjedana. Grupa iz Češke pomagala je u obnovi u tornadu uništenih sela, a albanska grupa pripremila je bogat program za djecu.

Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ također je organizirao socijalne akcije, te su tako sudionici kampa posjetili stare i nemoćne osobe iz župe sv. Luke Evanđeliste, s kojima su proveli tri dana u razgovoru i druženju. Ovo je ujedno bila i prva aktivnost  u kojoj su sudjelovali naši novi volonteri iz Italije, koji će svoju volontersku godinu provesti u Sarajevu.