Međunarodni dan mladih- Mladi, centar našeg Centra

Koliko su mladi značajni u kreiranju boljeg, kvalitetnijeg, zdravijeg i sigurnijeg društva za sebe, ali i svoje vršnjačke potvrđuju i brojke onih koji iz godine u godinu podržavaju djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., ali i sudjeluju u projektnim aktivnostima.

Stotine tisuća mladih, tijekom trinaest godina postojanja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. ostavilo je svoj trag u tisućama realiziranih projekata i aktivnosti kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu, kroz međunarodnu suradnju s brojnim organizacijama i udrugama.

Upravo zbog toga, na današnji dan, 12. kolovoza kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan mladih koji ima za cilj skrenuti pažnju na mlade, ali i proslaviti njihov potencijal u svijetu, Centar za mlade Ivan Pavao II. na poseban način želi obilježiti ovaj događaj koji je generalna skupština Ujedinjenih naroda utemeljila 1999. godine.

Tema kojom se obilježava Međunarodni dan mladih ove godine je transformacija prehrambenih sustava: inovacije mladih za ljudsko i planetarno zdravlje, koja ima za cilj potaknuti mlade da ozbiljne razmišljaju o važnosti i značaju poljoprivredno-prehrambenom sustavu, ali i izazovima s kojima se ovi sustavi suočavaju.

Kroz zabavni, sportski, edukativni i rekreativni susret s mladima u migrantskom kampu Ušivak, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zajedno s volonterima iz Italije proslavit će današnji dan naglašavajući važnost pravilne ishrane, sportske aktivnosti kako bi ojačali svoje mentalno i fizičko zdravlje.  

 

Ovom prilikom, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. od srca zahvaljuje svim mladima koji svojim pozitivnim primjerom utječu na svoje vršnjačke i okolinu.

„Vjerujući kako će i ovaj Međunarodni dan mladih donijeti nova iskustva i znanja i trajna prijateljstva, od srca čestitamo mladima još jedan njihov dan. S mladima s kojima surađujemo, a koji su centar našega Centra vjerujemo da ovaj svijet možemo učiniti boljim i ljepšim i da tu danas nastavljamo raditi snažnije nego jučer“- poručuju iz Centra za mlade Ivan Pavao II.

Josip Milanović