(H)epiCentar emisija: (Pre)živjeti

Ako biste pitali jednog srednjoškolca kako mu je izgledao život prije skoro dvije godine, siguran sam da bi svoj život opisao ovako:

Proslavili smo Božić, zatim Novu Godinu nakon čega je uslijedio školski raspust. Zimski školski raspust iskoristili smo za druženje s prijateljima na skijanju, sanjkanju, uživali u zimskim filmovima koje smo gledali s obitelji. Ubrzo nakon toga vratili smo se u školske klupe, svojim svakodnevnim obvezama u iščekivanju prvih znakova proljeća.

S dolaskom proljeća stigao je i nepoznati virus koji se svijetom jako brzo širio. O virusu ništa nismo znali, samo smo nemoćni promatrali kako se svijet iz dana u dan mijenja, te kako je naš stari život dobio totalnu novu dimenziju na koju smo se morali naviknuti. I tako, iz dan u dan, u svakodnevnom strahu i izolaciji, mijenjali smo i mi sami.

Protekle dvije godine života svakoga od nas promijenili su se pod utjecajem koronavirusa. Neki od nas postali su nervozni, pa su svoje strahove najčešće prenosili na svoju obitelj, prijatelje, radne kolege i sl. Neki su previše postali paranoični pa su izbjegavali bilo kakav kontakt s svojim najbližima, drugi su pak vrijeme iskoristili da otkriju novu vještinu, nauče nešto novo ili jednostavno sanjali o boljem sutra, vjerujući da će to bolje sutra zaista stvarno doći.

Kojoj od navedenih skupina ste vi pripadali? Jeste li za vrijeme koronavirusa bili zabrinuti ili ipak optimistični? Je li situacija s koronavirusom promijenila i vaš odnos s prijateljima?

Kako izgleda jedna obična ljubavna priča prije, kako tijekom izolacije i je li ljubav na kraju uvijek i u svemu pobjeđuje? Je li prijateljstvo uspjelo pobijediti sve prepreke izazvane koronavirusom saznat ćete u novoj epizodi skupine (H)epicentar u emisiji pod nazivom (Pre)živjeti.

Emisija je snimljena u sklopu projekta YouthFluence- uključi se, služi i prati! a cilj i ove emisije je na duhovit, satiričan, komičan, poučan i mladima blizak način prikazati stanje današnjice. U emisiji glume Tomislav Brkan, Ismira Mašić, Ana Kulier, Andrea Vujović, Ema Šakota, video produkciju potpisuje Ivan Roman Nikolić uz vodstvo projekt koordinatora Josipa Milanovića.

Emisiju možete pogledati ovdje. 

Josip Milanović