Održan turnir u košarci za djevojčice „Mir je moj put“

U nedjelju 22. kolovoza, s početkom u 10 sati, u Žepču je održan turnir u košarci za djevojčice pod nazivom Mir je moj put. Košarkaški turnir je organizirao Odbor za međureligijsku suradnju Žepče i KK Orlovik iz Žepča, uz financijsku potporu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Na turniru, koji je podržan zahvaljujući grantovima za sportske aktivnosti kroz međureligijski projekt Koračajmo zajedno, sudjelovala su četiri košarkaška kluba: KK Tešanj, KK Visoko, KK Zenica i KK Orlovik. Turnir je okupio 50 košarkašica.

Na samom početku, košarkašice je pozdravio trener i organizator susreta Ariš Odobašić, a potom je djelatnica NCM-a Nadežda Mojsilović pozdravila sve prisutne te izrazila zadovoljstvo zbog organizacije turnira i mogućnosti da se ovakve aktivnosti za mlade podržavaju. Načelnik Žepča Mato Zovko je u svom obraćanju naglasio kako su ovakvi susreti važni za mlade te da je mir jedini put, a zatim je proglasio turnir otvorenim.

Cilj sportskih susreta ovog tipa je okupiti mlade različitih vjerskih pripadnosti te kroz sport pokazati kako je moguće timskim radom nadići predrasude i brisati nevidljive granice koje postoje među mladima. Stoga Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svesrdno podržava organizaciju ovakvih sportskih sureta u loklanim zajednicama, koji malim koracima doprinose izgradnji boljeg i zdravijeg okruženja za mlade u Bosni i Hercegovini.