Dječje ljeto u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku

U župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku upriličeno je od 27. do 29. kolovoza 2021. dječje ljeto. U programu je sudjelovalo 30-ak djece, a animatori su bili župnik vlč. Marko Majstorović, sestre Milosrdnog Isusa s. Frančiska i s. Nikodema te župni animatori.

Tijekom tri aktivna i osmišljena dana organizirane su brojne duhovne, edukativne i zabavne aktivnosti, zajednički obroci, sportske aktivnosti, pjesma i druženje. Rad i aktivnosti svakodnevno su bili predstavljani kroz izradu panoa, scenske prikaze, a također bili su prikazivani prigodni filmovi.

Sve aktivnosti su bile u četiri skupine koje su nosile imena: AmigosiSmiješni anđeliBožji anđeli i Božje stado, a voditeljice skupina su bile animatorice župe.

Dani Dječjeg ljeta svoj vrhunac i središte su imali u molitvi krunice, klanjanju, slavlju euharistije. Predslavitelj misa prvoga i trećega dana bio je župnik vlč. Marko koji je prvoga dana također imao katehezu o Milosrdnom Ocu, a na istu temu drugoga dana župnu katehezu je imala s. Frančiška.

Predslavitelj euharistije drugoga dana bio je župni vikar u vjerničkoj zajednici Presvetoga Trojstva u Novom Travniku vlč. Ivan Mijač. U prigodnoj propovijedi vlč. Mijač govorio je o poštivanju roditelja, starijih i učiteljeau školi, a također i o poštivanju i ljubavi jednih prema drugima.

Liturgijsko pjevanje za vrijeme svetih misa animirali su sudionici Dječjeg ljeta predvođeni sestrama i župnim pastoralnim suradnicama.

Usprkos kišovitom vremenu bila je to lijepa prigoda da se djeca upoznaju i zbliže te upoznaju i sudjeluju u životu i aktivnostima svoje župe. U svim susretima i aktivnostima njegovali su župno zajedništvo.

Izvor: KTA