Godišnje planiranje aktivnosti djelatnika Centra za mlade Ivan Pavao II.

U razdoblju od 3. do 5. rujna, u Duhovnom centru Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru, održano je godišnje planiranje aktivnosti djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Susret je započeo uvodim riječima ravnatelja vlč. dr. Šime Maršića, koji je predstavio osnovne točke programa. Također je istaknuo nekoliko okosnica trodnevnog susreta: osobno promišljanje o angažmanu u Centru za mlade kroz prizmu zahvale za dobre rezultate i osvrt na vlastite izazove u radu, molitva za zaustavljanje pandemije i promatranje rada Centra za mlade u izazovima pandemije te molitva za sve mlade koji sudjeluju u aktivnostima.

Zatim je uslijedio zajednički osvrt na prethodnu godinu, kada su djelatnici imali priliku razgovarati o poteškoćama i uspjesima u proteklom razdoblju. Drugog dana, nakon jutarnje sv. mise, nastavilo se raditi na raspodjeli dužnosti i odgovornosti za pojedine projekte i aktivnosti, te  definiranju vremenskog okvira za realizaciju. U poslijepodnevnim satima, upriličen je rekrativni dio programa, kada su djelatnici posjetili eco – selo Grabovica te Buško jezero.

Vrhunac susreta bila je nedjeljna sv. misa koju je predvodio pastoralni suradnik u Regionalnom uredu Centra za mlade u Posavini vlč. Ivan Dragičević, u koncelebraciji ravnatelja Maršića i vlč. Ivana Matijevića, pastoralnog suradnika u Centru za mlade u Sarajevu.

Za vrijeme misnog slavlja, propovijedao je vlč. dr. Šimo Maršić koji se osvrnuo na nedjeljno evanđelje te istaknuo kako Isus želi biti bliz čovjeku i reći mu, kroz ono što čini, da ga poštuje i cijeni, da mu je važan i da vrijedi. To je ujedno poruka djelatnicima, da po Isusovom primjeru, uče slušati mlade s kojima rade, da ih pokušaju razumjeti u njihovim mladenačkim potrebama te pokažu da ih poštuju i vole. “No, to najprije kod sebe moramo razviti da bismo kroz stvaranje novih odnosa zapravo stvarali Božje kraljevstvo oko sebe“. – zaključio je.

Marija Puljić