Dan otvorenih vrata: Centar za mlade mjesto duhovnosti, susreta i edukacija

U četvrtak, 16. rujna u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. upriličen je Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje koji su se upoznali s programom i kapacitetima Centra za mlade koji u Vrhbosanskoj nadbiskupiji djeluje već 14. godina.

Ovogodišnji program koji je bio humanitarnog karaktera započeo je u 15 sati, kada su na samome ulazu sve goste dočekali djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji su kratko predstavili program Dana otvorenih vrata i predstavili projekte koje NCM Ivan Pavao II. tijekom jedne školske godine realizira za tisuće mladih širom Bosne i Hercegovine.

Također, svi zainteresirani gosti imali su priliku posjetiti i humanitarni bazar sa slatkim delicijama, te kupovinom kolača koje su pravili i pripremali djelatnici NCM-a Ivan Pavao II. u suradnji s volonterima Udruge katoličkih studenata Emaus  i iz Italije, donirati novac za potrebe Socijalnog kutka u migrantskom kampu Ušivak.

Svojom nazočnošću, Dan otvorenih vrata uveličao je i Marco Di Ruzza, ambasador Italije u Bosni i Hercegovini kojeg je pozdravila i dočekala Renata Vrdoljak, zamjenica ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zajedno s ostalim djelatnicima Centra. Nakon obilaska zgrade, ambasador Italije u neformalnom druženju s djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. upoznao se s projektima i aktivnostima Centra za mlade koji na godišnjoj razini okupljaju desetine tisuća mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Posebnu pažnju poklonio je predstavljanju Socijalnog kutka za čije je aktivnosti u migrantskom kampu u Ušivak odgovoran Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. pod vodstvom Caritasa BiH.

Posebnost događaja bio je i glazbeni nastup talentiranih glazbenika, animatora Davida Adžića i Medine Turković koji su za sve posjetitelje izvodili najpopularnije pjesme iz BiH i regije.

Dan otvorenih vrata bila je savršena prilika svim posjetiteljima predstaviti rad i djelovanje NCM Ivan Pavao II. ali i upoznati ih s kapacitetom zgrade koja može odgovoriti na različite organizacijske potrebe, konferencije za veće ili manje skupine, organizaciju različitih sportskih susreta i sl.

Josip Milanović