(H)epiCentar: Sve što je lijepo, kratko traje

U posljednjoj, šestoj emisiji (H)epiCentra, glumačka ekipa koju čine Ana Kulier, Ismira Mašić, Ema Šakota, Andrea Vujović, Matej Dužnović i Tomislav Brkan otkrivaju kako izgleda jedan proces osmišljavanja scenarija za emisiju, priprema za snimanje, te u konačnici i realizacija emisije.

Što se događa kada se glumci ne slažu oko ideje snimanja, koliko im treba vremena za uvježbavanje teksta i koliko često jednu scenu ponavljaju? Jesu li pred kamerama zaista opušteni i kako odgovaraju na neobična pitanja tijekom snimanja, otkrivamo u posljednjoj emisiji koja je snimljena u sklopu projekta YouthFluence- uključi se, služi i prati.

Emisija koja je realizirana uz podršku Josipa Milanovića, projekt koordinatora koji je u posljednjoj emisiji također imao značajnu ulogu, a čiju je produkciju kao i prethodne radio Ivan Roman Nikolić dostupna je na Youtube kanalu glumačke ekipe (H)epiCentra.

Podsjećamo, ekipu (H)epiCentar čine aktivni volonteri i animatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji su proteklih mjeseci tijekom dvodnevnih susreta radili na osmišljavanju scenarija, uvježbavanju, snimanju te u konačnici i emitiranju emisija. Emisije na veoma duhovit, satiričan, humorističan način predstavljaju stanje današnjice, te promoviraju životne vrijednosti.

Kroz do sada pet objavljenih emisija, skupina glumaca obrađivala je teme kao što su važnost prihvaćanja drugih i drugačiji, predrasude, vršnjačko nasilje na internetu, važnost pravog i iskrenog prijateljstva, utjecaj društvenih mreža i reality emisija na mlade i sl. Osim snimljenih i objavljenih Youtube emisija, u sklopu projekta YouthFluenceuključi se, služi i prati uspješno su realizirane i radionice za učenike osnovnih škola o medijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu, formacijski susreti za ministrante, meet up susreti s poznatim youtuberima, influencerima, ljetni kamp za mlade i dr.

Emisiju možete pogledati ovdje. 

Josip Milanović