Dobitnici Start up poticaja projekta Iuvenes Fructus posjetili Sajam poljorivrede u Novom Sadu

U razdoblju od 17. do 19. rujna polaznici prvog ciklusa edukacije o voćarstvu u sklopu projekta Iuvenes Fructus i dobitnici start up poticaja za osnivanje ili ulaganje u vlastiti OPG zajedno s partnerima projekta poduzećem Zorg In iz Kornice i predavačima teorijske i praktične nastave  posjetili su Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Odlazak na putovanje u Novi Sad organizirao je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. nositelj projekta Iuvenes Fructus – osnaživanje i edukacija za rad mladih u voćarstvu.

Cilj posjete sajmu je pružiti mladim poljoprivrednicima iz BiH prigodu upoznati se tehnologijom i načinom rada poljoprivrednika iz drugih zemalja, ali i ostvariti kontakte i razmjeniti primjere dobre prakse u cilju plasiranja svojih proizvoda kako na strano tako i na domaće tržište.

Novosadski sajam je najveći i najkvalitetniji sajam na kojem je sudjelovalo 16 zemalja koji su na mnogobrojnim štandovima prezentirali svoje proizvode. Aposlutno sve što se tiče poljoprivrede bilo je zastupljeno na sajmu, kako alati i mehanizacija, tako i sjemena, voćke i proizvodu za zaštitu bilja, proizvodi od organski uzgojene hrane i sl. Kroz dva dana mladi iz BiH posjetili su sve što je bio izloženo na sajmu tijekom programa, te su se zadovoljni i motivirani vratili u svoju zemlju s novim poslovnim idejama za koje vjerujemo da će donijeti ploda.

Projekt Iuvenes Fructus– osnaživanje i edukacija za rad mladih u voćarstvu realizira se uz potporu Renovabisa iz Njemačke.