Koračajmo zajedno:Održana radionica u Doboju

U subotu 18. rujna, u prostorijama Islamskog centra u Doboju održana je radionica pod nazivom Sloboda vjerskog izražavanja i  govor mržnje, u sklopu projekta Koračajmo zajedno koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u suradnji sa studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i mladima iz Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Na samom  početku sudionicima radionice se obratio koordinator Kenan Hodžić, koji je mlade upoznao sa Nadbiskupijskim centrom i njegovim aktivnostima, a nakon toga radionicu su vodili vršnjački edukatori Amina Čolaković, Anastasija Vuletić i Gabriela Šušnjić.

U sklopu ove radionice mladi su imali prilku upoznati se s projektom Koračajmo zajedno i svim njegovim aktivnostima koje se realiziraju tijekom  jedne godine. S mladima se razgovaralo o slobodi govora, slobodi vjerskog izražavnja te govoru mržnje koji nerijetko danas možemo susresti pogotovo na aktualnim društvenim mrežama i Internetu općenito.

Zahvaljujemo se Medžlisu Islamske zajednice Doboj i koordinatoru za mlade Hazim-ef. Vehaboviću na suradnji i podršci na projektu.

Amina Čolaković