Učenici SMŠ-a Žepče uspješno realizirali mini medijsku akciju

Učenici Srednje mješovite škole Žepče, u isto imenom gradu, uspješno su realizirali još jednu akciju u sklopu projekta Škola volonterizma. Riječ je o projektu kojeg četvrtu godinu za redom realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, a u sklopu kojega je raspisan natječaj za mini medijske i volonterske akcije.

Potaknuti prethodnim sudjelovanjem u aktivnostima projekta Škola volonterizma, prošle školske godine u Srednjoj mješovitoj školi Žepče pokrenuta je foto-sekcija. Shodno tome članovi sekcije odazvali su se pozivu Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije da sudjeluju na edukaciji za fotografiju. Kroz nekoliko radionica učenici su svladali osnove fotografije.

Sada su, zahvaljujući potpori u sklopu projekta Škola volonterizma za foto-sekciju nabavili laptop za obradu fotografija i printer za fotografije. Tako su učenici u školi s voditeljem sekcije prof. Robertom Vrbićem uredili foto-pano gdje je ujedno postavljena i mini izložba fotografija koja predstavlja svakodnevni život učenika ove škole.

Oni se ovom prilikom zahvaljuju djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. kao i djelatnicima Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije koji već niz godina podržavaju volonterski i medijski rad učenika i djelatnika škole.

Branko Radoš/ Josipa Prskalo, Katolički tjednik