Poziv za novu generaciju animatora

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”  već petnaestu godinu zaredom nastavlja s programom Škola animatora “Mladi za mlade”. Sudjelovanjem u Školi animatora mladi imaju mogućnost osposobiti se za konkretni pastoralni rad usvajanjem znanja o radu s malom i velikom skupinom te pojedinim skupinama/sekcijama aktivnim u župi (ministranti, krizmanici, zbor, susreti mladih..) i tako postati značajan oslonac župniku ili duhovnom asistentu. Ovim programom želi se mladima pomoći i u cjelovitom razvoju, što je najbolji temelj pomoću kojeg će oni kasnije preuzeti ulogu inicijatora aktivnosti za druge mlade u svojim župnim zajednicama.

Program temeljene formacije obuhvaća 5 tema:

• Animacija – Tko? Što? Zašto?,

• Identitet animatora,

• Mjesto i pripadnost animatora zajednici,

• Vještine/sposobnosti animatora za rad u skupini,

• Duhovna dimenzija animatora.

Navedene teme će biti obrađene tijekom četiri vikend susreta nakon kojih će uslijediti sedmodnevni kamp koji omogućava završavanje jednogodišnje obuke i dodjelu certifikata za župnog animatora mladih koji izdaje Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije, Salezijanska obitelj te Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u Sarajevu.

Formaciju, na razini Vrhbosanske nadbiskupije, organiziraju i vode stariji, iskusniji animatori instruktori predvođeni duhovnim asistentom, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu (Gatačka 18) te Pastoralnom centru u Župi glavosjeka svetog Ivana Krstitelja u Odžaku.

Poželjno je da iz jedne župe bude prijavljeno najmanje troje mladih, uzrasta od 15 do 23 godine, koji će sudjelovati u formaciji, kako bi jedni drugima bili podrška te ostvarili kvalitetnije učinke.

Svoje mlade možete prijaviti do 29. listopada 2021. godine, svakim radnim danom od 08 do 16 sati u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „lvan Pavao II.” na broj 033/766-226 ili 063 488 875 te putem e-maila animatori.ncm@gmail.com .

Kontakt osoba Antonio Topalović, projekt koordinator. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, osjećajte se slobodnim kontaktirati nas na navedene brojeve ili e-mail.