Ususret proslavi 14. Dana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Pod geslom Vrijedi(š), Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u petak, 22. listopada proslavlja blagdan zaštitnika i obilježava Dan nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Proslava započinje sv. misom u 18 sati koju ću predstaviti Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup, nakon čega će uslijediti prigodan program koji su pripremili članovi glumačke ekipe (H)epiCentar koji su u proteklom razdoblju na svome Youtube kanalu objavljivali zanimljiv, edukativan i humorističan sadržaj.

Što smo naučili u protekloj godini u borbi s koronavirusom? Je li nam izolacija pomogla da otkrijemo nešto novo, sebe bolje upoznamo ili nam je samo pomogla da narušimo odnose s ljudima s kojima smo svakodnevno okruženi? Je li nas strah paralizirao, kako je sve ovo utjecalo na srednjoškolce, studente?

Kroz zanimljivu, dinamičnu, emotivnu i duhovitu priču, mladi glumci vratit će nas godinu unatrag i podsjetiti nas na sve ono što smo proživljavali trudeći se sačuvati mentalno i fizičko zdravlje. Osim predstave, program će obogatiti i dvije glazbene točke, nakon čega će uslijediti prigodan domjenak za sve prijatelje, partnere, suradnike i volontere Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Geslom Vrijedi(š), organizatori proslave Dana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. žele se još jednom zahvaliti svakome tko je na bilo koji način sudjelovao u projektima i aktivnostima Centra za mlade u proteklom razdoblju, podsjećajući na važnost svakoga od nas pojedinačno, ali i svega ono što stvaramo i kreiramo da svijet u kojem živimo bude ljepše i sigurnije mjesto za nas, ali i generacije poslije nas.

„Mladi, vi vrijedite, dragocjeni ste u Božjim očima, dragocjeni ste u našim očima. U to mi u Centru uistinu vjerujemo. I to pokazujemo kako riječima, tako i svakim našim projektom koji je usmjeren prema djeci i mladima.“- kazao je u svojoj uvodnoj riječi u Malim koracima vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. pozivajući svakoga od nas da otvorimo oči i uši svojega srca kako bismo čuli Boga i ljude oko nas koji nam govore da vrijedimo, te ohrabreni pokažimo riječima i djelima i onima kojima smo blizu da su nam značajni, vrijedni i da ih volimo.

Proslava 14. rođendana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., bit će upriličena u sportskoj dvorani Renovabis u skladu s mjerama i preporukama kriznog stožera.  

Josip Milanović