Promocija knjige: Dragi lik tvoj nekʼ nas posvud prati

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini kod Teslića, 30. listopada, upriličeno je predstavljanje knjige “Dragi lik tvoj nekʼ nas posvud prati!.” autora prof. dr. Šime Maršića.

Najprije je u župnoj crkvi u 17:30 sati nadbiskup koadjuter Tomo Vukšić predslavio svetu misu, u zajedništvu sa župnikom vlč. Borisom Salapićem i još četvoricom svećenika.

Potom je u 18:00 uslijedilo predstavljanje knjige Dragi lik tvoj nekʼ nas posvud prati!, a njezin prikaz dao je prof. Drago Župarić, recenzent, vlč. Ivan Matijević, te sam autor prof. dr. Šimo Maršić. Na početku je sve pozdravio župnik vlč. Salapić i nadbiskup Vukšić.

U predgovoru knjige nadbiskup Puljić  između ostaloga ističe, „Današnja mlada generacija dobit će poticaj i ohrabrenje ustrajati na tom putu, a oni koji su zagazili u godine, neka se rado sjete kako su rasli u vjeri i spremali se za život. Čitajući poruku slavlja i gledajući slike događanja, bit će im draga uspomena, ali i radosni poticaj da to bogatstvo vjere ne izblijedi, nego bude izvorom hrabra hoda u ovim vremenima i na ovim prostorima.“

„Iščitavajući ključne misli propovijedi, pozive na hodočašće i osobna iskustva mladih, čitatelji će također imati prostora za osobne zaključke te pronalazak poticaja za svoje duhovno dozrijevanje i zauzeto svjedočenje kršćanskih uvjerenja“ iz recenzije prof. Župarića.

„Rekao bih da je ovo jako dobro djelo, jer ostaje kao jedna monumentalna stvarnost koja govori o pola stoljeća jednoga događaja. Događaja koji je okupljao mladost ne samo iz jedne nadbiskupije nego i iz cijele domovine. Okupljao je mlade koji su bili i koji jesu temelj opstanka jednoga naroda, nacije, kulture i vjere. Stoga neka nam ova monografija bude poticaj da svi mi skupa i dalje predano radimo oko duša naših mladih“ ističe vlč. Matijević.

S dvije glazbene točke na klaviru sve je podržala Darija Matijević.

Knjiga je tiskana u CPU Printing company u Sarajevu u nakladi od 1000 primjeraka, te ima 327 stranica. Na naslovnici je fotografija Gospe Kondžilske nastala na Danu mladih u Komušini.

Knjiga se može kupiti u župnom uredu u Komušini i u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu po cijeni od 30 KM, sav novac koji se prikupi ide za organizaciju Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije.