Posljednja edukacija za polaznike projekta Iuvenes fructus

U subotu, 30. listopada održana je dvadeset sedma edukacija u sklopu projekta Iuvenes fructus. To je ujedno bila i posljednja edukacija za polaznike ove projektne godine.

Na cjelodnevnom teorijskom predavanju polaznici su imali priliku slušati o više tematskih cjelina. Tako je edukacija započela predavanjem o preradi voća, koje je vodio profesor teorijske nastave Mario Stanić, mag. ing. agr. Kandidati su upoznati sa tehnologijom prerade. Za dobivanje kvalitetnih prerađevina potrebno je osigurati kvalitetnu sirovinu, pravovremeno i adekvatno manipulirati sirovinom te ispoštovati sve tehnološke operacije. Pored svega navedenog, potrebno je poznavati standarde željenih proizvoda, iz razloga što pojedini proizvodi podliježu određenim normativima. Na koncu ovog bloka predavanja, kandidatima je predstavljeno čuvanje i skladištenje prerađenih proizvoda.

U popodnevnim satima polaznici su imali priliku čuti nešto o plasmanu i kooperativama. Za ovaj dio predavanja bio je zadužen Josip Majić, dipl. ing. agr., koji je bio gost na subotnjoj edukaciji. Kroz njegovo predavanje kandidati su učili o tome kako proizvod plasirati na tržište i kako doći do pravih kupaca kojima je taj proizvod potreban. Također, objašnjen je sam proces planiranja i analize situacije, kao i prepoznavanje problema na tržištu i istraživanje istog.

Ovim putem zahvaljujemo se predavačima i kandidatima na uspješno završenoj projektnoj godini.