Volonteri iz Ilijaša u posjeti NCM „Ivan Pavao II.“

U subotu 13. studenog, grupa volontera zajedno s voditeljima iz organizacija Srce za bližnje i Carpe Diem iz Ilijaša, posjetili su Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Svrha posjete je bila upoznati se s radom i kapacitetima Centra za mlade Ivan Pavao II. s posebnim naglaskom na volonterizam i međureligijske aktivnosti. Mladima se na početku susreta obratila djelatnica Nadežda Mojsilović, koja je predstavila rad i misiju Centra, a potom predstavila neke od najvažnijih projekata koji se tiču volontiranja. O solidarnosti i važnosti pomaganja drugima, iz perspektive katoličanstva je govorio svećenik vlč. Ivan Matijević, nakon čega je Amina Čolaković, teologinja Fakulteta Islamskih nauka predstavila važnost pomaganja drugima u kontekstu Islama. Na ovaj način, volonteri su mogli uočiti kako solidarnost nema granice u pogledu različitih religija, te također kako se pomaganje onima koji su u potrebi spominje kroz različite primjere u svetim knjigama.

Svoja iskustva volontiranja s mladima iz Ilijaša podijelio je  i Antonio Šutalo, član Udruge katoličkih studenata Emaus koji je govorio o akciji Mladi protiv gladi, te o svemu onome što je sve potrebno za organizaciju jedne takve akcije.

Nakon ovog susreta volonteri iz Ilijaša će imati zadatak da osmisle različite volonterske akcije, zahvaljujući kojima će pružiti pomoć najugroženijim kategorijama društva.