Poziv za upis djece u Malu školu sporta

Nakon uspješno realiziranog programa Mala škola sporta Kalimero kojeg je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. pokrenuo prije nekoliko godina, u novoj školskoj (akademskoj) godini Centar za mlade Ivan Pavao II. nastavlja sa sportskim programom za najmlađe.

Svakodnevno u medijima možemo čitati koliko je bavljenje sportom ili bilo kakvim drugim oblikom fizičke aktivnosti korisno i poželjno za odrasle osobe ali svakako i za djecu. Kroz sportske aktivnosti djeca razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva ali i rade na poboljšanju sposobnosti koncentracije. Osim navedenih činjenica, djeca kroz sport razvijaju potrebu za kretanjem, potrebu za druženjem, sigurnošću i redom ali se i identificiraju sa sportom s kojim se bave i koji vole.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već nekoliko godina kroz svoje aktivnosti promovira zdrav stil život, potiče timski duh, razvija disciplinu i potiče mlade na stvaranje radnih navika, posebno kroz program Male škole sporta Kalimero gdje bogatim i sadržajnim programom kroz igru i zabavu potiče kod djece optimalan razvoj motoričkih potencijala, sportskog duha, zdravog načina života, kao i višestrani psihofizički razvoj.

Upis za nove članove, djevojčice i dječake od 5 do 11. godina otvoren je do kraja godine, a treninzi koje vodi Mario Tucaković, magistar sporta održavat će se utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. na adresi Gatačka 18.  

Treninzi započinju 02. prosinca sa sudionicima koji se prijave do navedenog datuma, a tijekom treninga djeca će imati priliku učiti o prirodnim oblicima kretanja kao što su hodanje, trčanje, skakanje, penjanje, zatim osnove tehnike korektivne i sportske gimnastike, borilačke sportove i sl.

Prijave možete izvršiti putem telefona: +387 61 900 730 ili putem e-maila: mariotucakovic@hotmail.com