Završena edukacija za polaznike projekta „Neformalno stručno usavršavanje u poljoprivrednom sektoru za mlade iz sjeverne Bosne – Iuvenes Fructus“

Projekt „Neformalno stručno usavršavanje u poljoprivrednom sektoru za mlade iz sjeverne Bosne – Iuvenes Fructus“ Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ realizira još od 2017. godine u suradnji sa poduzećem Zorg-In d.o.o. i Srednjom strukovnom školom iz Orašja.

Tijekom 2021. godine održana je edukacija kroz 16 modula za 20 polaznika koji su konkretno na voćnjacima u Kornici učili i radili u cilju unaprjeđivanja svojim postojećih poljoprivredih biznisa. Pored edukacije u voćnjaku polaznici su imali prigodu i sudjelovati na poljoprivrednih sajmovima u Gradačcu i Novom Sadu, te su imali i dodatna predavanja na temu Organske poljoprivrede.

Protekli tjedan održan je sastanak na kojem je stručna komisija predložila 5 kandidata kojima će biti dodijeljen start up poticaj u visini od 10.000 KM namjenjen za nabavku novih sadnica ili mehanizacije.

Do kraja godine svima polaznicima će biti uručen certifikat o uspješno završenoj edukaciji.

Zahvaljujemo se svima polaznicima na sudjelovanju u projektu kao i poduzeću Zorg-In d.o.o i profesorima Gorani Benković i Mariu Staniću. 

Projekt „Neformalno stručno usavršavanje u poljoprivrednom sektoru za mlade iz sjeverne Bosne – Iuvenes Fructus“ realizira se zahvaljujući potpori Renovabisa i Vladi Republike Hrvatske.