Međunarodni dan borbe protiv nasilja i Dan dječjih prava obilježen u kampu Ušivak

U subotu, 20. studenoga 2021. godine u prostorijama Social Cornera u privremenom prihvatnom centru Ušivak obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom (19.11.) i Međunarodni dan dječjih prava (20.11.).

 Glazbenu radionicu povodom navedenih dana vodili su volonteri i djelatnici Muzeja ratnog djetinjstva i Muzičari bez granica u suradnji s djelatnicama Social Cornera. Djeca u kampu su imala priliku osmisliti, odsvirati i otpjevati “My love, my heart”, jedinstvenu glazbenu numeru kroz koju su pokazala poseban način na koji nas glazba povezuje i briše granice – iako svatko svira različit instrument, zvuk koji na posljetku stvorimo može itekako biti skladan! Vesela i raspjevana radionica koja je izmamila mnogobrojne osmijehe završena je kreativnom kajdankom koju su djeca ukrasila svojim prethodno obojenim šarenim dlanovima. Iako ovu kajdanku ne čine note, sigurni smo da i šareni dlanovi djece “u pokretu” daju lijep zvuk, a i zasigurno snažnu poruku. Na samom kraju radionice sudionici su zajedno ručali i uživali uz popodnevno druženje.

Radionica je podržana od strane projekta REMAP („Regionalni projekt za migracije“) kojeg financira Caritas Italije i Španjolske. Projekt implementiraju Caritas Bosne i Hercegovine, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, IPSIA i Muzej ratnog djetinjstva.

Goga Lovrić i Ružica Marković