Teambuilding vršnjačkih edukatora projekta “Koračajmo zajedno”

Dana 21. i 22. studenog, u bosanskoj Posavini, održan je teambuilding vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Dvodnevni program imao je cilj međusobno upoznavanje nove generacije vršnjačkih edukatora, kako bi što kvalitetnije pristupili pripremi i realizaciji aktivnosti za vršnjake u oblasti izgradnje mira i međureligijskog dijaloga.

Prvog dana dvodnevnog programa mladi su posjetili Regionalni ured Centra za mlade u Kornici, gdje su ih dočekali i upoznali s kapacitetima Ureda Amanda Đogaš, voditeljica Ureda, te don Ivan Dragičević, pastoralni suradnik Centra za mlade u Posavini i župnik župe Žalosne Gospe u Čardaku. Prilikom zajedničke šetnje prirodnim ambijentom Kornice, don Ivan je mlade upoznao s načinom života i rada stanovnika ovog malog mjesta, te podijelio vlastita iskustva međureligijskog dijaloga i suživota u ovom kraju.

Nakon obilaska Kornice, edukatori su se uputili ka Pastoralnom Centru u župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u Odžaku, gdje su bili smješteni. Ovdje ih je dočekao i riječi dobrodošlice uputio župnik vlč. Ilija Orkić. Nakon nedjeljne sv. mise, na kojoj su sudjelovali mladi katolici uključeni u projekt, uslijedio je osvrt na prethodno razdoblje, planiranje aktivnosti projekta za novu akademsku godinu te upoznavanje Politike o zaštiti djece i mladih koja čini temelj svakog djelovanja pri Centru za mlade. Ovom prigodom, novom suradnicom na projektu, u ime Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu imenovana je Amina Čolaković.

Međureligijski projekt za mlade Koračajmo zajedno u akademskoj godini 2021./2022. podržala je talijanska organizacija Rondine Cittadella della Pace kroz program Mediteran: granice mira, učenja i pomirenja.

Marija Puljić