Održan sastanak u Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske

U četvrtak, 2. prosinca 2021. godine djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II su posjetili Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, gdje su održali radni sastanak. Sastanku su prisustvovali Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti kulture i sporta u Vladi ŽP, Nada Dujković, pomoćnica ministrice za obrazovanje te Antonio Topalović, voditelj programa za zaštitu maloljetnika, Lorena Trupiano, asistentica na programu te vlč. Ivan Dragičević, pastoralni suradnik u Centru za mlade.

Djelatnici Centra za mlade su predstavili aktivnosti koje ova institucija realizira u sklopu svoju projekata i programa, a poseban naglaska je stavljen na programe zaštite maloljetnika i projekt Because We Care, izgradnje kapaciteta stručnjaka za rad u području zaštite maloljetnika u Crkvi i društvu. Naime, Centar za mlade unazad 4 godine aktivno radi na prevenciji, suzbijanju i adekvatnom reagiranju u slučajevima nasilja i zlostavljanja maloljetnika te je cijeli proces utemeljen na Politici-Protokolu o zaštiti djece koji je razvijen u ovoj instituciji. Tijekom sastanka je dogovorena buduća suradnja Ministarstva i Centra za mlade u smjeru organizacije edukacija i obuka za stručne suradnike i nastavnike u školama na području Županije Posavske. Realizacija aktivnosti je planirana u siječanj 2022. godine kada ćemo u sklopu projekta Because We Care obučiti 25 pedagoga, psihologa i edukatora-rehabilitatora za prepoznavanje, prevenciju i djelovanje u slučajevima seksualnog zlostavljanja djece i mladih čime ćemo ojačati njihove kapacitete i vještine za suočavanje s ovim ozbiljnim problemom u suvremenom društvu.

Sastanak je završen zajedničkim ručkom i neformalnim druženjem te je izraženo zadovoljstvo obje strane zbog buduće suradnje.