Učenje o komunikacijskim vještinama s animatorima Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić”

Nakon animiranja učenika šestih i sedmih razreda, Sekcija animatora i volontera u Travniku nastavila je sa svojim aktivnostima kroz susret s učenicima devetih razreda.

Animatori, koje su predvodile instruktorice Martina Lovrić i Nikolina Malić, organizirali su radionicu pod nazivom Kako komunicirati čiji je cilj bio pomoći učenicima u razumijevanju osnovnih tipova komunikacije sa svojim vršnjacima te kako pravilno komunicirati s vršnjacima.

Animatori su započeli susret s učenicima kratkom igrom upoznavanja nakon čega su kroz princip brainstorming-a s učenicima definirali pojam i tipove komunikacije u svakodnevnom životu škole.

Animatori  su nastavili susret s učenicima kroz vježbu prenošenja ispravnih informacija koristeći isključivo neverbalne elemente komunikacije, što je ujedno bilo zabavno i izazovno, ali upravo je ova vježba pomogla učenicima shvatiti koliki je značaj neverbalnih poruka koje nesvjesno šaljemo. Susret s učenicima nastavljen je kroz rad u malim skupinama.

Zahvaljujemo se razrednicima devetih razreda, Mariji Matić i Anti Sučiću na suradnji tijekom planiranja ovog susreta. Sekcija animatora  volontera pri Katoličkom školskom centru Petar Barbarić i regionalnom uredu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Travniku nastavit će raditi na tematskim programima s učenicima i u drugom polugodištu.

Alen Gudalo