Zimski susret u sklopu projekta Mali putokazi u život

U razdoblju od 4. do 6. siječnja 2022. godine u prostorijama Regionalnog ureda Centra za mlade Ivan Pavao II. u Kornici, održan je prvi zimski susret u sklopu projekta Mali putokazi u život koji je okupio 15 djece i mladih iz dječjeg doma bez roditeljske skrbi Selo Mira iz Turije.

Susret je započeo pozdravnim riječima Josipa Milanovića, projekt koordinatora koji je pozdravio sve sudionike, predstavio im projekt i program prvog zimskog susreta, nakon čega je uslijedila igrica upoznavanja koju su vodili vršnjački edukatori Thomas Perić i Tomislav Brkan. Nakon igrice upoznavanja, prvi dan susreta obogatila je i kreativna radionica Art terapija na kojoj su sudionici imali priliku predstavili sebe, ono što vole, ali i ono što nitko drugi ne zna o njima. Osim kreativne radionice na kojoj su sudionici mogli otkriti zanimljive stvari o sebi, također su imali priliku učiti o različitim vrstama ovisnosti, te sudjelovati na sportskom programu koji je vodio Mario Tucaković, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Posebnost susreta svakako je bila i kreativna radionica pravljenja čestitki od materijala kojeg su sudionici pronašli u šetnji Kornicom, a koju su posljednji dan susreta darovali svojim prijateljima i vršnjacima iz doma koje su prvi dan izvukli. Na ovaj način, sudionici su osim razvijanja kreativnosti, radili i na jačanju empatije, timskog rada ali i vodili računa o potrebama drugih. Večernje druženje osim zabavnog programa, obogaćeno je i društvenim igrama ali i filmskom večeri.

Mali putokazi u život projekt je kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno realizira više od 12 godina, a koji ima za cilj djeci iz dječjih domova bez roditeljske skrbi ponuditi program edukacije i socijalizacije kroz razne sportske, edukativne, kreativne, zabavne aktivnosti. Zimski susret u Kornici, prvi je ovogodišnji susret, od planiranih osam na kojima će sudjelovati četiri doma bez roditeljske skrbi s kojima Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već dugi niz godina surađuje.