Sudionici kampa „Fair Play“ posjetili vjerske objekte u Sarajevu

U utrorak 11. siječnja, tijekom trećeg dana druženja, sudionici kampa Fair Play su posjetili vjerske objekte u Sarajevu. Posjeta je prvo upriličena Gazi Husrev Begovoj džamiji, gdje je mlade dočekao imam Edib Kafadar. Imam Edib je mladima govorio u unutrašnjosti i karakteristikama džamije, njenoj historijskoj važnosti. Potom su se mladi uputili ka Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, gdje im je dobrodošlicu poželio pravoslavni svećenik Nemanja Đureinović. Jerej Nemanja je mladima govorio o izgradnji Saborne crkve, obilježjima i važnim dobročiniteljima grada Sarajeva koji su pomogli izgradnju ove crkve. Posjeta je nastavljena Jevrejskoj Opštini i Sinagogi, a o historiji Jevreja i judaizmu je govorila gđa. Elma Softić-Kaunitz. Mladi su potom posjetili crkvu Sv. Ante Padovanskog, a o značaju i historiji ovog objekta je govorio Fra Marinko Pejić.
Nakon posjete vjerskim objektima, sudionici su vožnjom žičarom stigli i na planinu Trebević.
Poslijepodnevne sate je obilježio fitness trening s prof. Lejlom Šebić. Trening je zahtijevao od sudionika timski rad, a ujedno je ovo bila prilika da pokažu svoje talente u plesu.
U večernjem dijelu programa mladi su imali priliku razgovarati s vlč. Šimom Maršićem i dekanom Fakulteta islamskih nauka, prof. Zuhdijom Hasanovićem. Mlade je druženje s vjerskim službenicima potaknulo na mnoga pitanja o vjeri i praktikovanju vjere u svakodnevnom životu.