Natjecateljski duh i timski rad obilježili kamp „Fair Play“

U srijedu 12. siječnja četvrti dan zimskog sportskog kampa Fair Play započeo je s predavanjem na temu Fitness trening, koji je vodio Adnan Baždarević, profesor sporta i tjelesnog odgoja. Nakon uvodnog dijela u kojem je naglasio što je važno znati o treniranju, odmoru i prehrani, prof. Adnan je i praktično u teretani pokazao mladima kako pravilno vježbati.

Sudionik kampa, Saud iz Mostara, podjelio je svoje iskustvo sa predavanja: „S obzirom da se bavim fitnessom više od godinu dana, ali kao početnik i rekreativac sam naučio dosta novih stvari. Trener Adnan je pojašnjavao kako i na koji način ishrana, trening i odmor (san) imaju jako veliku ulogu u našem životu.  Veliko je zadovoljstvo bilo slušati predavanje jednog takvog velikog sportiste –trenera fitnessa.“

Uslijedila je radionica o sportskim disciplinama, te su sudionici u svojim timovima imali zadatak da pripreme i prezentuju najzanimljivije informacije, kao i tko su najbolji svjetski sportisti u tom sportu.

U poslijepodnevnim satima, timovi kampa su se ponovo natjecali u maloj Olimpijadi, pod vodstvom Maria Tucakovića, voditelja kampa, te su pokazali izuzetan timski i natjecateljski duh.

U večernjim satima održano je takmičenje kroz kviz znanja. Kviz znanja obuhvatio je pitanja o sportistima, kao i različitim sportskim disciplinama. Druženje je nastavljeno kroz društvene igre i smijeh.