Završen sportski interetnički kamp „Fair Play“

U petak, 14. siječnja, zajedničkom evaluacijom i osvrtom sudionika na doživljene trenutke, završen je drugi interetnički sportski kamp Fair Play, čiji cilj je bio upoznavanje mladih različitih vjeroispovijesti te njihov doprinos izgradnji mira i pomirenja u Bosni i Hercegovini, kroz sportske aktivnosti.

Prethodnog dana, 13. siječnja, sudionici su imali priliku zajedno posjetiti olimpijsku planinu Jahorinu te uživati u šetnji i rekreativnim aktivnostima na snijegu. Po povratku u prostorije Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., održana je radionica pod nazivom Cjevovod koja je zahtjevala od sudionika timski rad i suradnju.

Večernji sati su bili rezervirani za završetak Olimpijade mladih, prilikom čega su sudionici pripremili zabavni program za edukatore i organizatore kampa, koji je uključivao glumačke, glazbene i plesne točke. U nastavku je uslijedilo proglašenje pobjedničkih timova, dodjela medalja, te izbor naj – fair – play igrača. Prvo mjesto osvojio je tim Incident, dok je za naj – fair – play igrača proglašen Mehrudin Husić iz Gračanice.

Kroz bogat šestodnevni program prvog interetničkog sportskog kampa, sudionici su imali priliku sudjelovati u brojnim edukativnim i zabavno- rekreativnim sadržajima. Radionice s ciljem razvoja timskog duha i zdravih stilova života kod mladih, praktične radionice u sportskoj dvorani Centra za mlade Renovabis, posjet vjerskim objektima u Sarajevu te planinanama Trebeviću i Jahorini, bile su samo dio programa ka