NAJAVA – Međunarodna konferencija o zaštiti maloljetnika „Because We Care“

Pitanje sigurnosti i dobrobiti maloljetnika svakim danom postaje sve važnije i pitanje je koje se tiče svih nas, bez obzira gdje živimo i čime se bavimo. Zlostavljanje i zanemarivanje, iskorištavanje i nestajanje djece i mladih potresa javnost svakodnevno, a odgovorne institucije često nisu u mogućnosti dati adekvatan odgovor na postavljeni problem.  

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II od 2017. godine radi na području razvoja i implementacije politika za zaštitu maloljetnika te pokreće projekt pod nazivom Because we Care koji nastoji pružiti dodatnu obuku za profesionalce, djelatnike različitih crkvenih i državnih institucija, o strategijama zaštite i promicanja dobrobiti maloljetnika.

Nakon višegodišnjeg rada, projekt je okupio više stotina sudionika koji su prošli kroz dvodnevne obuke/edukacije, plenarna predavanja, radionice i seminare, a sve u suradnji sa stručnjacima iz prakse te znanstvenicima sa sveučilišta koji u svom radu stavljaju fokus na navedene teme.

Uvidom u društvene potrebe i analizom potreba stručnjaka odlučili smo organizirati Međunarodnu konferenciju o zaštiti maloljetnika „Because We Care“ koja predstavlja stručni i znanstveni iskorak u bosanskohercegovačkom društvu na području prevencije, djelovanja i zaštite maloljetnika. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II kontinuirano pruža podršku kako mladima, tako i svima onima koji rade s mladima u različitim okruženjima, čime nastoji osnažiti cijelu zajednicu za odgovornu i sustavnu zaštitu života mladih ljudi.

Konferencija će se održati od 21. do 23. travnja 2022. godine te će sudjelovati veliki broj kako domaćih, tako i svjetskih stručnjaka iz oblasti zaštite maloljetnika. Konferencija će se bazirati na interdisciplinarnom pristupu te će sudionici imati priliku sudjelovati na plenarnim predavanjima, grupnim diskusijama te radionicama, ali i drugim popratnim aktivnostima koje će Organizacijski odbor Konferencije pripremiti za sve sudionike i goste.

Nositelj Međunarodne konferencije o zaštiti maloljetnika je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije i Katoličkim bogoslovnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Prijave za sudjelovanje će biti otvorene od 1. ožujka 2022. godine. Za više informacija možete pisati na e-mail adresu:antoniotopalovic.ncm@gmail.com  ili na broj telefona +387 33 766 226.