U Centru za mlade upriličen zahvalni susret za kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa u miru

U srijedu 23. veljače, na poziv ravnatelja vlč. dr. Šime Maršića i djelatnika, Centar za mlade Ivan Pavao II. je posjetio  kardinal Vinko  Puljić, nadbiskup u miru, kako bi zajedničkim susretom djelatnici izrekli zahvalnost kardinalu za godine podrške u radu s mladima na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Susret je započeo slavljem sv. mise, kada je, na samom početku, ravnatelj vlč. Maršić zahvalio kardinalu za neizmjernu podršku i očinsku ljubav koju je pružao od samog nastanka Centra pa do danas. Prilikom propovijedi, kardinal je na poseban način istaknuo povezanost s Centrom za mlade: Ja znam da ovaj Centar za mlade ima svoj pravac i svoju strukturu i zato vas hrabrim. To je jedan posebni apostolat, formacija zdravog kršćanskog duha. Jasno je da i sami morate biti takvi, da možete ljudima prenijeti. I zato sam Bogu zahvalan za svako vaše nastojanje, da ovaj Centar ostvari svoje poslanje. Nije važna zgrada, nisu važni novci, to treba služiti. Upravo u tom duhu gledamo i ovaj Centar koji treba služiti svojoj svrsi, da pomaže formirati kršćanski duh, ispravne stavove vjere.– kazao je uzoriti.

Osvrnuvši se na spomendan sv. Polikarpa, koji se obilježava upravo na ovaj dan, naglasio je kako smo svi mi učenici na svoj način, te kako još uvijek nitko nije dovršen u osobnoj izgradnji. Svi mi moramo trajno učiti kako bismo rasli u vjeri i kako bismo se ostvarili u svome poslanju. Zato je potrebno sačuvati duh, sačuvati biti učenik. Svi smo mi učenici Isusa Krista.– zaključio je.

Nakon misnog slavlja, uslijedio je svečani ručak, kada su djelatnici Centra za mlade uručili kardinalu zahvalnicu za njegovu jednostavnost, blizinu i razumijevanje, uz riječi da dane koji su pred njim provede u miru i zdravlju te uzajamnoj molitvi, kroz koju će se zajedništvo nastaviti i u budućnosti.