Koračajmo zajedno: Održan prvi susret s učenicima KŠC-a “Petar Barbarić” u Travniku

Katolički školski centar Petar Barbarić u Travniku je kroz protekle godine uspješno realizirao aktivnosti na projektu Koračajmo zajedno u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Nakon pauziranja aktivnosti zbog pandemije koronavirusa i organizacije virtualnih susreta, nastavljena je realizacija susreta uživo u srijedu 23. veljače i planiranje susreta s mladima iz drugih škola. Naša škola bila je domaćin prvog susreta u ovoj školskoj godini. 

Direktorica Gimnazije Ivana Ćurčić pozdravila je vršnjačke edukatore Centra za mlade Ivan Pavao II. i učenike Gimnazije koji sudjeluju na susretima u sklopu projekta. Učenici su se tijekom susreta s vršnjačkim edukatorima Centra za mlade bavili nadilaženjem stereotipa i predrasuda. Cilj ove radionice bio je potaknuti mlade da prepoznaju kako svi imaju određene stereotipe i predrasude koje je nužno nadići i osvijestiti. Također, kroz neformalne metode obrazovanja stvara se prostor za razvoj komunikaciju među mladima o međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini i upoznavanju s vjerskim običajima pripadnika različitih vjerskih uvjerenja u našoj zemlji.

Naši učenici nastavit će sudjelovati na programu kroz još dva tematska susreta i studijsko putovanje s vršnjacima iz srednjih škola iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Alen Gudalo