Koračajmo zajedno: Započeo ciklus radionica u KŠC “Sv. Pavao” u Zenici

Dana 2. ožujka, održana je prva radionica u ovoj školskoj godini u okviru projekta Koračajmo zajedno za učenike 1.a razreda gimnazije u  Katoličkom školskom centru Sv. Pavao u Zenici. Tema radionice koju su vodili vršnjački edukaktori projekta bila je Važnost nadilaženja predrasuda i stereotipa.

Cjelokupna radionica je bila vrlo interaktivna, učenici su se željno uključivali u razgovor, čime smo mi kao edukatori naročito zadovoljni. Grupa je, na kraju radionice, pokazala svojim odgovorima na postavljena pitanja da je tema usvojena, te da znaju uočiti šta su to predrasude i stereotipi, kao i da su informisani kako se nositi sa svim tim stereotipima i predrasudama koji su prisutni našem društvu. – istaknula je Anastasija Vuletić, vršnjačka edukatorica.

Učenike ovog razreda očekuju još dvije radionice do kraja školske godine, kada će nastaviti učiti o vjerskim običajima naroda u Bosni i Hercegovini te govoru mržnje koji je prisutan u bosanskohercegovačkom društvo, osobito na društvenim mrežama.