Održana treća formacija nove generacije animatora u programu Mladi za mlade

Od 4. do 6. ožujka održana je treća temeljna formacija animatora Mladi za mlade u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral maldih Ivan Pavao II. u Sarajevu. Formaciji je nazočilo 50 mladih iz različitih župa.

Prva večer susreta započela je uvodnim predavanjem te drugim radionicama koje su bile vezane za interakciju u grupi. Večer smo završili molitvom koja je bila popraćena korizmenim pjesmama kao i cijela formacija. Drugog dana animatori su uz pomoć animatora instruktora sudjelovali u radionici  Dinamika koja se nastavljala na priču prethodne večeri. Posebnost ovog susreta izražena je u veseloj večeri prilikom koje su sudionici samostalno osmislili i prezentirali igre ostatku ekipe te su na taj način pokazali samostalnost i primjenili stečeno znanje.

Paralelno s formacijom animatora odvijala se i formacija animatora instruktora. Posljednjeg dana, mladi su susret završili svetom misom koju je predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u Centru za mlade. Cjelokupna formacija bila je prožeta i molitvom za mir u svijetu te su animatori kroz molitvu pokazali suosjećanje prema mladima koji se trenutno nalaze u okolnostima rata.

Marija Lovrinović